Skopová kýta po myslivecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 190 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1200 g Skopová kýta
  • 80 g Slanina vepřová
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Víno červené
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Knedlík kynutý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pastinák
  • 3 ks Bobkový list
  • 6 ks Nové koření celé
  • 7 ks Jalovec
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 2 špetka Majoránka
  • 2 špetka Saturejka
  • 2 špetka Tymián čerstvý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 102 g
  • Sodík 418 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 46.7 mg
  • Draslík 735.7 mg
  • Vláknina 27662.1 mg
  • Vitamín A 27662.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 100.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku nalijeme vodu, ocet, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný celer, bobkový list, pepř, nové koření, saturejku a tymián. Přivedeme k varu, povaříme 20 minut. Odstavíme a necháme chladnout.

  • 2

    Skopovou kýtu prošpikujeme slaninou, vložíme do pekáče, přidáme pokrájenou mrkev, petržel, pastiňák, ochutíme prolisovaným česnekem, solí, majoránkou, jalovcem, podlijeme vínem, nálevem z rendlíku, přidáme hořčici. Dáme do trouby a pečeme hodinu a půl. Průběžně podléváme nálevem z rendlíku. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme k masu, pečeme dalších 40 minut.

  • 3

    Maso vyjmeme, omáčku přecedíme, hustotu upravíme zbytkem nálevu a rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko.

  • 4

    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu