Toskánské pici s chlebem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Těstoviny Stortelli
  • 5 g Sůl
  • 200 g Chléb celozrnný pšenično-žitný
  • 2 stroužek Česnek
  • 8 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 5 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1019 kcal
  • Sacharidy 136 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 1835 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 112 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 10.3 mg
  • Vláknina 12105 mg
  • Vitamín A 12105 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nožem utřeme najemno česnek a necháme ho zesklovatět na pánvi s panenským olivovým olejem. Chlebovou kůrku nastrouhejte, zbytek chleba rozdrolte na kousky a přidáme na pánev. Ponecháme na mírném ohni, dokud vše nezezlátne.

  • 2

    Osolíme.

  • 3

    V dostatečném množství vody uvaříme pici, a jakmile se vynoří, vyjmeme je pěnovačkou nebo cedníkem; dáme je do omáčky s kousky chleba. Těstoviny podáváme horké, posypané nastrouhaným pecorinem, a je-li libo, nadrobno nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu