Vepřové maso s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Hrozinky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 419 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 669.4 mg
  • Vláknina 3573 mg
  • Vitamín A 3573 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na nudličky.

  • 2

    V kastrole na oleji osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a krátce orestujeme. Osolíme, okořeníme kari a přidáme omyté rozinky. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  • 3

    Chvíli před koncem dušení vmícháme oloupané, nastrouhané jablko.

  • 4

    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře k receptu