Selská polévka s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Polévkové koření Maggi
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 3 g Sůl
  • 200 g Těstoviny flíčky
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 590 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 717.5 mg
  • Vláknina 23764.8 mg
  • Vitamín A 23764.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory, mrkev, zelí a cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci osmahneme na rozpáleném másle. Zalijeme vodou, vhodíme kostku Maggi, pokrájená rajčata, necháme vařit na mírném ohni, občas promícháme. Mezitím uvaříme podle návodu těstoviny, propláchneme a scedíme. Sterilované fazole propláchneme a scedíme, přihodíme do polévky a ještě krátce povaříme a odstavíme. Jako poslední přidáme těstoviny.

Komentáře k receptu