Olivová omáčka s kapary k mečounovi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Kapary
  • 800 g Filé z mečouna
  • 5 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 180 g Olivy černé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Petržel - nať
  • 100 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1070 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 108 mg
  • Draslík 828.1 mg
  • Vláknina 6250 mg
  • Vitamín A 6250 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme a osušíme. Maso okořeníme solí a pepřem a na grilovací pánvi lehce potřené olejem opékáme z obou stran asi 6 minut.

  • 2

    Nakrájíme česnek na tenké plátky, rozpůlíme olivy a kapary nasekáme nahrubo.

  • 3

    Opečenou rybu pokapeme olivovým olejem a ponecháme 3 minuty na pánvi. Poté přeložíme na předehřátou mísu. Do pánve vložíme studené máslo, přidáme olivy a kapary, protřeseme a okořeníme citronem, solí a pepřem.

  • 4

    Zjemníme petrželkou a nasypeme na rybí maso.

Komentáře k receptu