Zapečená vejce s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Bešamel
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 259 mg
  • Draslík 816.7 mg
  • Vláknina 8329.5 mg
  • Vitamín A 8329.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vaříme 15 minut. Vejce vaříme natvrdo 8 minut.

  • 2

    Brambory scedíme, přilijeme horké mléko a šťouchadlem rozmačkáme na kaši. Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kaši, na povrch kaše položíme 8 půlek uvařených vajec, osolíme, opepříme a zalijeme bešamelem. Ve vyhřáté troubě zapékáme 15 minut a podáváme s plátky čerstvých rajčat.

Komentáře k receptu