Drůbeží fond
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 14 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 316.6 mg
- Vláknina 2126.2 mg
- Vitamín A 2126.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slepici omyjeme a na horkém oleji lehce opečeme. Zalijeme ji 1 1 vody a přivedeme k varu. Pěnu často sbíráme. Očistíme polévkovou zeleninu a nakrájíme ji na kostky. Spolu s kořením, cibulí a vínem přidáme po 45 minutách varu do hrnce a nezakryté vaříme dalších 30 minut. Vývar scedíme a vaříme tak dlouho, dokud se alespoň polovina tekutiny nevyvaří.