Brambory s parmezánem a plátky slaniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Sůl
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 30 g Petržel - nať
  • 80 g Anglická slanina
  • 1300 g Brambory rané
  • 20 ml Olej stolní
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2327 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 24.9 mg
  • Draslík 119 mg
  • Vláknina 9600 mg
  • Vitamín A 9600 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory podélně rozpůlíme, zalijeme vodou a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    V mělké misce smícháme parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Ve směsi obalíme kousky brambor, přebytečnou směs oklepeme.

  • 3

    Na pekáč nalijeme trochu oleje a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na cca 200 °C. Do pekáče naskladáme brambory a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Brambory jednou obrátíme.

  • 4

    Na brambory rozložíme slaninu a necháme 15 minut zapéct. Osušíme přebytečný tuk a podáváme.

Komentáře k receptu