Brambory s parmezánem a plátky slaniny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 18 g
- Sodík 2327 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 24.9 mg
- Draslík 119 mg
- Vláknina 9600 mg
- Vitamín A 9600 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory podélně rozpůlíme, zalijeme vodou a mírně osolíme. Přivedeme k varu a vaříme cca 10 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
V mělké misce smícháme parmezán, muškátový oříšek a petrželku. Ve směsi obalíme kousky brambor, přebytečnou směs oklepeme.
-
3
Na pekáč nalijeme trochu oleje a dáme na 10 minut do trouby předehřáté na cca 200 °C. Do pekáče naskladáme brambory a dáme do trouby. Pečeme 30 minut. Brambory jednou obrátíme.
-
4
Na brambory rozložíme slaninu a necháme 15 minut zapéct. Osušíme přebytečný tuk a podáváme.