Jemný salát z hřebenatek

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Majonéza
  • 50 g Smetana 12% (konzumní)
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 60 g Kerblík
  • 4 krajíc Chléb toastový
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 25 ml Olej olivový
  • 50 ml Francouzská zálivka
  • 20 ks Hřebenatka
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 567 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 86 mg
  • Draslík 1377.1 mg
  • Vláknina 4975 mg
  • Vitamín A 4975 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán přidáme do majonézy a tak dlouho šleháme metličkou dokud nedosáhneme zlatavě žluté barvy. Vmícháme smetanu a citrónovou šťávu a necháme v chladničce.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo a olej a po pěti kusech opékáme hřebenatky, vždy minutu z každé strany. Natrhané salátové listy a kerblík smícháme se zálivkou a rozdělíme na talíře.

  • 3

    Na salát položíme opečené hřebenatky a pokapeme je šafránovou omáčkou.

  • 4

    Podáváme s opečeným toastem.

Komentáře k receptu