Artyčoky á la Roscoff

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Sardinky v oleji
  • 8 ks Artyčoky
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1090 kcal
  • Sacharidy 215 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 2019 mg
  • Bílkoviny 69 g
  • Uhlovodany 211 g
  • Cholesterol 229 mg
  • Draslík 7458.3 mg
  • Vláknina 216378 mg
  • Vitamín A 216378 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 234 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    2 l vody osolíme a uvedeme k varu.

  • 2

    V trošce osolené vody rozmícháme mouku a vlijeme do hrnce k vařící se vodě.

  • 3

    Přidáme artyčoky a vaříme 45 minut.

  • 4

    Uvařené artyčoky necháme okapat stonkem navrch. Odstraníme listy a košťál.

  • 5

    Sardinky zbavíme kostí a kůže. Polovinu masa rozmačkáme s máslem.

  • 6

    Vejce uvaříme natvrdo, rozdělíme bílky a žloutky zvlášť a nakrájíme na drobné kousky.

  • 7

    Uvařené artyčoky naplníme z poloviny sardinkami s máslem, doplníme zbytkem masa a nakrájenými vejci.

Komentáře k receptu