Zapékané kuřecí maso se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 500 g Kuřecí prsa
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Strouhanka
  • 60 g Sýr Gruyére
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Bešamel
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 522 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 1350.2 mg
  • Vláknina 9469.5 mg
  • Vitamín A 9469.5 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory nakrájíme na plátky, kuřecí maso na menší kousky, žampiony na plátečky.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vyskládáme na dno brambory a na ně položíme kousky masa. Osolíme a opepříme.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme kousek másla a plátky žampionů krátce orestujeme, nalijeme na maso v pekáčku i s máslem, ve kterém se restovaly. Vše zalijeme bešamelovou omáčkou a posypeme strouhankou smíchanou se strouhaným sýrem. Zapékáme v předehřáté troubě asi půl hodiny.

  • 4

    Porce rozdělíme na talíře a obložíme srpečky čerstvých rajčat.

Komentáře k receptu