Kuře v pekáči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Slanina vepřová
  • 400 g Brambory vařené
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1030 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 293.7 mg
  • Draslík 1051.1 mg
  • Vláknina 4039.8 mg
  • Vitamín A 4039.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem. Vložíme do pekáče a křidélka zakryjeme plátky slaniny. Podlijeme drůbežím vývarem, přidáme půl lžíce másla a dáme do trouby.

  • 2

    V průběhu pečení kuře poléváme tukem sebraným v pekáči a občas kuře podléváme vodou nebo vývarem. Kuře nikdy nepoléváme vodou, protože by nemělo křupavou kůrku. Pečeme asi hodinu podle velikosti kuřete.

  • 3

    Podáváme přímo v pekáči a jako přílohu volíme brambory.

Komentáře k receptu