Žampiony s černými olivami v marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bazalka
  • 10 ks Olivy černé
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 3326 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 455.7 mg
  • Vláknina 24117 mg
  • Vitamín A 24117 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Po vyjmutí je necháme řádně okapat a smícháme s nadrobno nasekaným česnekem.

  • 2

    Vypeckované černé olivy nakrájíme na plátky a promícháme s najemno nasekanou bazalkou, olejem a octem. Připravenou zálivku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní žampionovou směs, promícháme a necháme marinovat alespoň 6 hodin. Během této doby pokrm občas promícháme.

Komentáře k receptu