Polévka kroupová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 14 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 339.3 mg
- Vláknina 5504.2 mg
- Vitamín A 5504.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oprané krupky uvaříme s trochou másla a poté je rozmixujeme s polovinou vývaru.
-
2
Promixované krupky zcedíme do zbylého vývaru, dle chuti přisolíme a přivedeme k varu.
-
3
Smetanu s rozkvedlanými žloutky vlijeme do polévky a polévku odstavíme a posypeme troškou muškátového květu.
-
4
Polévku podáváme v hlubokých talířích nebo polévkových miskách, kdy každou porci ozdobíme dílkem citrónu.