Čokoládový dort s hoblinkami

Hodnocení 5x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cukr moučkový
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 g Čokoláda hořká
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 100 g Kakao - prášek
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 74 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 227 mg
  • Draslík 375.9 mg
  • Vláknina 11620 mg
  • Vitamín A 11620 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Máslo a nastrouhanou čokoládu vložíme do varné mísy a ve vodní lázni rozpustíme dohladka a necháme mírně vychladnout. V jiné míse utřeme vaječné žloutky s cukrem, postupně vmícháme mouku s kakaem, vlažnou čokoládovou hmotu a smetanu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně ho jemně vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do dortové formy o průměru 23 cm a pečeme asi 45 minut. Mezitím si připravíme polevu. Do varné mísy dáme nasekanou čokoládu a smetanu a ve vodní lázni rozpouštíme za stálého míchání, až vznikne hladká hmota, kterou necháme trochu vychladnout. Upečený korpus přemístíme na drátěnou podložku, polijeme čokoládovou hmotou, pečlivě rozetřeme a necháme ztuhnout. Na závěr ozdobíme čokoládovými hoblinami a podáváme.

Komentáře k receptu