Rybí polévka

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Brokolice
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 1469.6 mg
  • Vláknina 11134.2 mg
  • Vitamín A 11134.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 111.2 mg
  • Vitamín E 2.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlavu, kostru a vnitřnosti opláchneme a vložíme do hrnce s vodou, osolíme a vaříme doměkka.

  • 2

    Vývar přecedíme, maso z kostry obereme, dáme do vývaru.

  • 3

    Přidáme vnitřnosti, brokolici a osmaženou zeleninu.

  • 4

    Dochutíme muškátovým květem a povaříme.

  • 5

    Nakonec do polévky přidáme jíšku.

Komentáře k receptu