Rybí polévka ze Španělska

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 48 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Chobotnice
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Pórek
  • 0.25 ks Vývar rybí
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Šafrán
  • 0.25 šálek Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 120 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 102 mg
  • Draslík 658.1 mg
  • Vláknina 12125.3 mg
  • Vitamín A 12125.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.2 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme nadrobno nakrájenou mrkev a papriky a na kolečka nasekaný pórek. Dusíme asi 10 minut, potom přidáme šafrán a mletou papriku a ještě několik minut povaříme.

  • 2

    Přilijeme víno a vývar a vaříme 15 minut. Přidáme rybí maso nakrájené na kousky, nakrájené chobotničky a vyloupané krevety a vaříme ještě 5 minut.

  • 3

    Před podáváním můžeme dozdobit petrželkou a citronem nakrájeným na dílky.

Komentáře k receptu