Zapečený losos v sýrovém nákypu

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Losos - filety
  • 150 ml Vývar rybí
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Sýr Čedar
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 754 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 248.9 mg
  • Draslík 628.8 mg
  • Vláknina 2727.3 mg
  • Vitamín A 2727.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.1 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filety rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce.

  • 2

    Z bílků ušleháme pevný sníh a zlehka k němu přimícháme ušlehanou smetanu, nastrouhaný sýr, žloutky a strouhanku. Okořeníme muškátovým květem a nasekanou petrželkou.

  • 3

    Porce lososa pošírujeme asi 10 minut v rybím vývaru. Vývar slijeme, maso osušíme a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Přikryjeme připravenou nákypovou hmotou a zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Komentáře k receptu