Papazjanije

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 8 ks Česnek
  • 2 ks Feferony
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2.75 l Voda pitná
  • 1 dl Víno bílé
  • 1 kg Hovězí maso přední
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 476 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 153 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 124 mg
  • Draslík 1566.8 mg
  • Vláknina 16564.5 mg
  • Vitamín A 16564.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.5 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na větší kousky, které osolíme a opepříme.

  • 2

    Všechnu očištěnou a omytou kořenovou zeleninu (brambory, mrkev, petržel, celer, cibule) pokrájíme na silnější kolečka a dáme do mísy.

  • 3

    Feferonku posekanou nadrobno, očištěné celé stroužky česneku a drobně pokrájenou petrželovou nať přidáme do mísy k zelenině a vše promícháme.

  • 4

    Do druhé mísy připravíme marinádu z vody, vína, octa, rajčatového protlaku, sladké papriky a mouky.

  • 5

    Do zapékací mísy dáme vrstvu zeleniny, na ni poskládáme maso, zase vrstvu zeleniny, pak znovu maso a nakonec vrstvu zeleniny.

  • 6

    Vše přelijeme marinádou, zakryjeme pokličkou a dusíme v troubě při 180°C skoro 3 hodiny.

Komentáře k receptu