Mrkev v karamelu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mrkev kořen
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 296 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 5.2 mg
  • Vláknina 7565 mg
  • Vitamín A 7565 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka, vsypeme do pánve, zalijeme trochou vařící osolené vody a dusíme doměkka a do odpaření vody. Mrkev vyjmeme a necháme okapat.

  • 2

    Do pánve přidáme máslo a po rozpuštění přidáme med (nebo cukr). Vložíme okapanou mrkev a dusíme bez pokličky tak dlouho, až se utvoří karamel, který obalí mrkev. Během dušení mrkev občas zamícháme a pánví potřásáme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře k receptu