Vepřová plec na zelenině

Hodnocení 1x 2x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 300 g Paprikové lusky čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 128.3 mg
  • Draslík 649.7 mg
  • Vláknina 1507.8 mg
  • Vitamín A 1507.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 77.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, na půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme mletou papriku a ihned po zpěnění vmícháme omyté, na kostky nakrájené maso a za stálého míchání je osmažíme. Zmírníme příkon tepla a maso zvolna dusíme ve vlastní šťávě.

  • 2

    Když se šťáva vydusí na tuk, maso osolíme, zaprášíme moukou a mírně ji osmahneme. Podlijeme trochou vody a přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, na kousky nakrájená rajčata. Vše dusíme do změknutí masa. Během dušení pokrm občas zamícháme a podle potřeby podlijeme trochou vody. Před koncem dušení přilijeme smetanu a přidáme prolisovaný česnek.

  • 3

    Vhodnou přílohou jsou těstoviny nebo rýže.

Komentáře k receptu