Jehněčí kotlety na tymiánu s restovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Jehněčí hřbet
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 150 g Shiitake houby
  • 150 g Slanina vepřová
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1254 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 113 g
  • Sodík 636 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 169.5 mg
  • Draslík 1086.8 mg
  • Vláknina 14177.2 mg
  • Vitamín A 14177.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.1 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý jehněčí hřbet nakrájíme na kotletky, okořeníme čerstvým tymiánem, osolíme, opepříme a potřeme prolisovaným česnekem. Necháme naložené v oleji do druhého dne marinovat.

  • 2

    Připravené kotlety opečeme po obou stranách na pánvi.

  • 3

    Oloupanou cibuli nakrájíme na dílky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky, houby shitake nakrájíme na kousky a fazolky překrájíme. Vše opečeme na slanině nakrájené na kostičky. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem.

  • 4

    Kotletky upravíme na talíře a podáváme s restovanou zeleninovou směsí.

Komentáře k receptu