Vepřový guláš na zázvoru

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová plec
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 285 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 100.9 mg
  • Draslík 444.8 mg
  • Vláknina 1667.5 mg
  • Vitamín A 1667.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova. Přidáme omyté, na kostičky nakrájené maso, osmahneme a vmícháme rozetřený česnek a mletý zázvor. Dusíme pod pokličkou ve vlastní šťávě. Když se šťáva vydusí, maso osolíme, podlijeme trochou vody a dál dusíme.

  • 2

    Když se šťáva znovu vydusí na tuk, maso zaprášíme hladkou moukou, osmahneme ji dorůžova, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Dusíme ještě tak dlouho, až maso zcela změkne.

  • 3

    Guláš na talířích posypeme očištěnými, nasekanými feferonkami.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu