Jahodové muffiny s bazalkovým creme fraiche
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 114.3 mg
- Vláknina 6112.5 mg
- Vitamín A 6112.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu, horkovzdušnou a elektrickou na 190 °C, plynovou troubu na stupeň 5.
-
2
Do malé mísy vlijeme creme fraiche a přidáme dvě třetiny rozsekaných pistácií, půlku citrónové kůry, natrhané bazalkové listy a polovinu cukru. Takto připravenou mísu zatím uložíme někam na stranu.
-
3
Vezmeme plátek listového těsta, které položíme a potřeme rozpuštěným máslem a posypeme zbylou třetinou rozsekaných pistácií, to samé udělá se zbylou třetinou krupicového cukru a třetinou citrónové kůry. Na vrch položíme další plátek listového těsta a opět potřeme máslem, posypeme pistácií, cukrem, kůrou a na vrh pokládáme opět plátek listového těsta. Toto opakujeme ještě jednou a ukončíme čtvrtým plátkem těsta.
-
4
Těsto nakrájíme na čtvrtiny a vložíme do formy na muffiny, poté vše potřeme zbylým máslem.
-
5
Dáme péct, na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, necháme koláčky ve formě do vychladnutí. Vystydlé je opatrně vyjmeme a položíme na talíř. Creme freiche rozdělíme rovnoměrně a na vrh naaranžujeme pár jahod s výhonkem bazalky.