Fazolová polévka s mlékem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 120 g Fazole bílé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 334 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 17.1 mg
  • Draslík 587.8 mg
  • Vláknina 12889.2 mg
  • Vitamín A 12889.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole namočíme do studené vody na 3 hodiny, potom k nim přidáme oloupanou cibuli, koření a fazole uvaříme téměř doměkka.

  • 2

    Zahustíme jíškou připravenou ze 30 g sádla a hladké mouky, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev a vaříme doměkka.

  • 3

    Do hotové polévky přidáme česnek utřený se solí a přilijeme mléko. Necháme přejít varem a podle chuti osladíme.

  • 4

    Podáváme s kostičkami žemle osmaženými na zbylém sádle.

Komentáře k receptu