Fazolová polévka s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Sádlo škvařené
  • 300 g Zelí kysané
  • 120 g Fazole bílé
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12.2 mg
  • Draslík 730.3 mg
  • Vláknina 13046.8 mg
  • Vitamín A 13046.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.

  • 2

    Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.

  • 3

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.

  • 4

    Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu