Fazolová polévka s kysaným zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 11 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 12.2 mg
- Draslík 730.3 mg
- Vláknina 13046.8 mg
- Vitamín A 13046.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Propláchnuté fazole namočíme do 1/2 l studené vody a necháme 3 hodiny bobtnat. Potom je v téže vodě uvaříme doměkka.
-
2
Kysané zelí překrájíme, zalijeme 400 ml vody a uvaříme doměkka.
-
3
Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmahneme a poprášíme paprikou. Po zpěnění zalijeme zbylou vodou, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.
-
4
Přidáme měkké fazole i s vodou, ve které se vařily, zelí i s vývarem, mléko, sůl, pepř a dolijeme trochu vody. Chvíli povaříme a podáváme.