Špenát po italsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1000 g Špenát listový čerstvý
  • 6 ks Sardelové řezy
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Hovězí vývar základní
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 185 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1836 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 38.3 mg
  • Draslík 1189.1 mg
  • Vláknina 7485.6 mg
  • Vitamín A 7485.6 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý špenát omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Oloupaný česnek spolu se sardelovými řezy najemno nasekáme a krátce osmahneme v kastrole na rozehřátém oleji.

  • 3

    Přidáme špenát, přilijeme vývar a vše promícháme. Podusíme pod pokličkou asi 15 minut, osolíme, opepříme a okořeníme špetkou muškátu.

  • 4

    Špenát upravíme na nahřátou mísu a podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu