Závitky z hovězího masa s jablky na grilu
Suroviny
- 400 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 25 g Máslo čerstvé
- 5 krajíc Chléb konzumní
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Jablka
- 1 hrst Pomerančová kůra
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Tymián čerstvý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pomerančová šťáva
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 28 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 161.4 mg
- Draslík 492.3 mg
- Vláknina 4139.8 mg
- Vitamín A 4139.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme náplň: Drobky bílého chleba navlhčené mlékem smícháme se šťávou a kůrou z pomeranče, nastrouhanými jablky, rozpuštěným máslem, žloutkem, špetkou tymiánu, soli, pepře a nasekanou petrželkou.
-
2
V každé roštěnce prořízneme kapsu, kterou uvnitř osolíme a naplníme připravenou náplní.
-
3
Naplněné roštěnky spíchneme párátky, potřeme olejem a opékáme ze všech stran na grilu.