Jemné jablečné koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 18 mg
- Draslík 142.8 mg
- Vláknina 5877 mg
- Vitamín A 5877 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z listového těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát. Z něj vykrojíme čtyři kroužky a propíchneme vidličkou. Vložíme asi na 20minut do lednice.
-
2
Troubu předehřejeme na 210C.
-
3
Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na tenké plátky. Rozložíme je na těsto do tvaru kruhu tak, aby se částečně překrývaly a pečeme asi 15minut. Poté plech povytáhneme, jablka potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15minut.