Jemné jablečné koláčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 160 g Listové těsto
  • 4 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 142.8 mg
  • Vláknina 5877 mg
  • Vitamín A 5877 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z listového těsta vyválíme na pomoučeném vále tenký plát. Z něj vykrojíme čtyři kroužky a propíchneme vidličkou. Vložíme asi na 20minut do lednice.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 3

    Z jablek odstraníme jadřince a nakrájíme je na tenké plátky. Rozložíme je na těsto do tvaru kruhu tak, aby se částečně překrývaly a pečeme asi 15minut. Poté plech povytáhneme, jablka potřeme rozehřátým máslem, posypeme cukrem a pečeme ještě dalších 15minut.

Komentáře k receptu