Koroptve na smetaně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Slanina vepřová
  • 50 g Zelenina kořenová
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Koroptev
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 l Voda pitná
  • 5 cl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1096 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 177 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 19.9 mg
  • Draslík 363.5 mg
  • Vláknina 15193.1 mg
  • Vitamín A 15193.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, vykuchané a omyté koroptve protkneme slaninou nakrájenou na hranolky a osolíme.

  • 2

    Na másle v kastrolu osmahneme očištěnou, nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme koření, vložíme připravené koroptve a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení koroptve obracíme a podléváme vodou.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou (nebo vývarem), rozšleháme a vaříme asi 30 minut. Potom přilijeme citronovou šťávu a těsně před koncem vaření přilijeme smetanu. Podle chuti přisolíme a osladíme.

  • 4

    Omáčku přecedíme a přeléváme na porce koroptví na talířích.

  • 5

    Podáváme s houskovými knedlíky.

Komentáře k receptu