Lívanečky s medem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Cukr krupice
  • 15 g Droždí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 4 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 213.2 mg
  • Draslík 235.6 mg
  • Vláknina 7858 mg
  • Vitamín A 7858 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnku rozetřeme droždí s cukrem, přidáme trochu vlažného mléka, mouku a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  • 2

    Do hrnce vsypeme osolenou mouku, přidáme žloutky, kvásek, za stálého míchání přiléváme zvolna mléko, poté necháme vykynout.

  • 3

    Z těsta pečeme lívance (po obou stranách) na vymaštěném lívanečníku, po upečení je na jedné straně potřeme horkým máslem. Ještě teplé pomažeme nahřátým medem a posypeme nastrouhanými ořechy, smíchanými se skořicí.

Komentáře k receptu