Koroptve na víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Zelenina kořenová
  • 150 g Slanina vepřová
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 300 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Koroptev
  • 4 ks Pepř černý celý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2353 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 568 mg
  • Bílkoviny 355 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 75.5 mg
  • Draslík 783.9 mg
  • Vláknina 22681.5 mg
  • Vitamín A 22681.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme očištěnou, nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a celý pepř.

  • 2

    Očištěné a vykuchané koroptve osolíme, obalíme plátky slaniny a ovážeme nití. Vložíme je na zeleninový základ a dusíme za občasného podlévání vodou (nebo vývarem) doměkka.

  • 3

    Měkké koroptve přendáme na mísu, šťávu zalijeme vínem a smetanou rozmíchanou s 1 lžící mouky a chvíli povaříme.

  • 4

    Nakonec omáčku přecedíme na koroptve a ihned podáváme.

Komentáře k receptu