Krémová omáčka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Tresť vanilková
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 125 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 103.8 mg
  • Draslík 8.4 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi nebo rendlíku smícháme včechny suroviny mimo tresti. Zahříváme na středním plameni a mícháme asi 15 minut. Nevaříme, jinak krém zhrudkovatí.

  • 2

    Odstavíme z plamene, vmícháme tresť a necháme omáčku vychladnout.

Komentáře k receptu