Šalotky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Šalotka
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 178 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 212 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 441.7 mg
  • Vláknina 7749.8 mg
  • Vitamín A 7749.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné cibulky vaříme spolu s hráškem v menším množství osolené vody. Když se voda začne vařit, přidáme máslo, sůl a cukr.

  • 2

    Měkkou zeleninu zaprášíme moukou a ještě 1 - 2 minuty podusíme.

  • 3

    Podáváme posypané petrželkou jako přílohu k rybám, ke kuřeti nebo k telecímu masu.

Komentáře k receptu