Vločkové karbanátky s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Ovesné vločky
  • 50 g Slanina vepřová
  • 100 g Droždí
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1182 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 976 mg
  • Vláknina 11770.5 mg
  • Vitamín A 11770.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky uvaříme ve vodě na hustou kaši a necháme ji vychladnout.

  • 2

    Na rozškvařené slanině osmahneme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rozdrobené droždí a chvíli smažíme.

  • 3

    K vločkové kaši přidáme smažené droždí, sůl, koření, nasekanou petrželku a 1 vejce. Vše dobře promícháme a podle potřeby zahustíme trochou strouhanky.

  • 4

    Ze směsi vykrajujeme lžící kousky a tvarujeme z nich navlhčenýma rukama karbanátky. Obalíme je v mouce, vejci a ve strouhance a smažíme po obou stranách na rozehřátém oleji.

Komentáře k receptu