Noky z ovesných vloček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 150 g Ovesné vločky
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 273 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 111 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 198.7 mg
  • Vláknina 7771 mg
  • Vitamín A 7771 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky osmahneme na 30 g sádla a zalijeme vodou. Přidáme celou oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, osolíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení nemícháme.

  • 2

    Dušené vločky necháme chvíli stát, aby ztuhly. Potom z nich lžící namočenou ve zbylém rozpuštěném sádle vykrajujeme noky přímo na talíře.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k dušeným masům.

  • 4

    Noky můžeme podávat i jako samostatný pokrm posypané nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu