Tridentská pohanková polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 25 g
- Sodík 4395 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 119.1 mg
- Draslík 623.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu přivedeme k varu a pomalu přisypáváme pohankovou mouku. Mírně osolíme a vaříme 10 minut, za stálého míchání a při mírné teplotě.
-
2
Sardelky nasekáme, máslo rozpustíme a necháme zhnědnout. Potom do kaše vmícháme sardelky a polovinu sýra a másla.
-
3
Nákypovou formu vymažeme, naplníme ji kaší, posypeme strouhaným parmazánem a pokropíme zbylým máslem.
-
4
Pečeme v mikrovlnné troubě 10 minut při horním i dolním ohřevu na 230 °C při 360 W. Na poslední dvě minuty zapneme gril.
-
5
Servírujeme přímo ve formě.