Telecí steaky se žampiony a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Estragon
  • 2 ks Cibule
  • 12 ks Žampiony čerstvé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 376 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 117.6 mg
  • Draslík 3062.9 mg
  • Vláknina 17045.8 mg
  • Vitamín A 17045.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé jarní cibulky opereme a jemně nasekáme. Hlavičky žampiónu očistíme. V malé pánvi rozpustíme jednu lžíci másla a tři minuty na něm podusíme cibuli doměkka.

  • 2

    Hotovou cibuli přendáme do misky a smícháme s hořčicí, sušeným estragonem a nasekanou petrželkou. Steaky po obou stranách osolíme, opepříme a na jedné straně je potřeme polovinou připravené směsi koření.

  • 3

    Ve větší pánvi rozpálíme zbylé máslo a vložíme do něj plátky masa namazanou stranou dolů. Houby položíme na pánev vedle masa a při mírné teplotě opékáme asi 4 minuty. Během této doby potřeme horní plochu masa zbylou cibulovou směsí, pak maso i houby obrátíme a pečeme z druhé strany rovněž 4 minuty.

  • 4

    Hotové steaky dáme na talíře a ihned podáváme s mladými mrkvičkami.

Komentáře k receptu