Cuketové rizoto
Suroviny
- 40 g Slanina vepřová
- 300 g Cuketa
- 350 g Rýže loupaná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Vývar zeleninový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 674 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1651 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 687.6 mg
- Vláknina 11991.8 mg
- Vitamín A 11991.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.7 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli spolu se slaninou nakrájíme nadrobno a opečeme na rozehřátém oleji. Přidáme omytou, na kostičky nakrájenou cuketu a prolisovaný česnek a krátce opečeme.
-
2
K zelenině vmícháme propláchnutou rýži, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Zalijeme vývarem a za občasného míchání vaříme asi 20 minut. Podle potřeby přiléváme vývar.
-
3
Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme máslo s nastrouhaným sýrem. Pokrm posypeme nasekanou petrželkou a ihned podáváme.