Štěrbák se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 50 g Dýňová semínka
  • 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Štěrbák zahradní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 3 polévková lžíce Ocet jablečný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 322 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 25.5 mg
  • Draslík 614.5 mg
  • Vláknina 10139.8 mg
  • Vitamín A 10139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný a omytý štěrbák rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na teflonové pánvi a zalijeme balsamicem.

  • 3

    V míse rozšleháme olej, jablečný ocet, hořčici a špetku soli. Zálivku podle chuti opepříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky slaniny.

  • 4

    Salát a dýňová semínka promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.

  • 5

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu