Štěrbák se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 322 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 28 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 25.5 mg
- Draslík 614.5 mg
- Vláknina 10139.8 mg
- Vitamín A 10139.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý štěrbák rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
-
2
Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky, rozškvaříme na teflonové pánvi a zalijeme balsamicem.
-
3
V míse rozšleháme olej, jablečný ocet, hořčici a špetku soli. Zálivku podle chuti opepříme. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a kostičky slaniny.
-
4
Salát a dýňová semínka promícháme se zálivkou, upravíme na talíře.
-
5
Podáváme s bílým chlebem.