Květákový salát s jogurtovou zálivkou
Suroviny
- 250 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Květák
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Dýňová semínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 181 g
- Sodík 308 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 8.1 mg
- Draslík 928.8 mg
- Vláknina 16979.7 mg
- Vitamín A 16979.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 155.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák rozebereme na růžičky, předvaříme 5 minut v osolené vodě a necháme okapat.
-
2
V pánvi opražíme nasucho dýňová semínka.
-
3
Rozmícháme jogurt, olej, sůl, cayenský pepř a vmícháme prolisovaný česnek.
-
4
Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky a oloupanou mrkev na kolečka. Omytý, osušený salát natrháme na kousky, omytou pažitku nahrubo pokrájíme. Všechny přísady smícháme, přidáme vychladlý květák a salát posypeme opraženými dýňovými semínky.
-
5
Jogurtovou zálivku podáváme zvlášť.