Španělské gratinované brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sardelové řezy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 311 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 88.6 mg
  • Draslík 660.8 mg
  • Vláknina 7773 mg
  • Vitamín A 7773 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele.

  • 2

    Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm.

  • 3

    Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem).

  • 4

    Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova.

Komentáře k receptu