Španělské gratinované brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 381 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 27 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 88.6 mg
- Draslík 660.8 mg
- Vláknina 7773 mg
- Vitamín A 7773 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme smetanu, utřený česnek, sůl, nasekanou italskou petrželku a sardele.
-
2
Brambory nakrájíme na půlcentimetrové plátky, smícháme se smetanovou směsí a přendáme do tukem vymazané pečící nádoby o průměru 20 cm.
-
3
Brambory jemně stlačujeme ke dnu nádoby. Povrch posypeme strouhaným sýrem Manchego (můžeme nahradit Eidamem).
-
4
Troubu předehřejeme na 180°C, brarmbory zakryjeme alobalem a pečeme 50 minut, poté alobal sejmeme a pečeme ještě 15 minut, do zlatova.