Špagety s bylinkovými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Gouda 45%
  • 400 g Špagety, Makarony vařené
  • 700 g Rajčata Cherry
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Provensálské koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 503 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 589.7 mg
  • Vláknina 7506.1 mg
  • Vitamín A 7506.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku osmahneme na másle a zvolna za stálého míchání přiléváme mléko. Povaříme asi 3 minuty, vmícháme nastrouhaný sýr, osolíme a opepříme.

  • 2

    250 g rajčat spaříme, oloupeme a zbavíme zrníček. Dužinu nakrájíme na kostky a přidáme do omáčky. Zbylým rajčatům seřízneme vršky, rajčata urovnáme na plech vyložený alobalem, okořeníme a posypeme bylinkami, smíchanými se strouhankou.

  • 3

    Pečeme v troubě vyhřáté na 225 stupňů Celsia asi 15 minut.

  • 4

    Uvařené špagety upravíme na talíře s pečenými rajčaty a omáčkou.

Komentáře k receptu