Kaše rýžová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 0.75 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 412 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 24.8 mg
  • Draslík 39 mg
  • Vláknina 2800 mg
  • Vitamín A 2800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Přebranou rýži několikrát vypereme ve vařící vodě, dáme do nádoby a přilijeme k ní několik lžic vody. Vaříme ji tak dlouho, až se voda vypaří, poté přilijeme mléko, osolíme, osladíme, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme 35 minut.

Komentáře k receptu