Lilky s ovčím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Lilek
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Sardelové řezy
  • 1 ks Bazalka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 9.6 mg
  • Draslík 382 mg
  • Vláknina 9087.8 mg
  • Vitamín A 9087.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme a nakrájíme na plátky silné 1cm. Posypeme je solí a necháme stát 20 minut.

  • 2

    Ocet rozmícháme s pepřem a 2 lžícemi oleje. Vmícháme očištěnou, nadrobno nakrájenou cibulku a jemně nasekaný sardelový řez. Zálivku osolíme.

  • 3

    Plátky lilků osušíme a opečeme na pánvi na 4 lžících oleje dozlatova.

  • 4

    Lilky upravíme na talíře a posypeme rozdrobeným ovčím sýrem. Pokapeme zálivkou a ozdobíme lístky bazalky.

Komentáře k receptu