Salát z lišek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Salát Polníček
  • 200 g Lišky čerstvé
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Anýz mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Fazole bílé sterilované
  • 0.76 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 97 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 100 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 162.6 mg
  • Vláknina 4640.3 mg
  • Vitamín A 4640.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Na 2 lžících rozehřátého oleje osmahneme fazole spolu s anýzem. Přidáme 2 lžíce balsamica, osolíme, opepříme a osladíme. Přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli, podusíme a necháme vychladnout.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a zprudka na něm opečeme očištěné lišky. Zalijeme lžící balsamica, osolíme a opepříme.

  • 3

    Na talíře upravíme omytý polníček, fazole a posypeme je liškami.

Komentáře k receptu