Masové kuličky v citronové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Rýže loupaná
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 231 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 209.2 mg
  • Draslík 549.6 mg
  • Vláknina 2521.2 mg
  • Vitamín A 2521.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.

  • 2

    Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.

  • 3

    Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.

  • 4

    Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.

  • 5

    Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu