Masové kuličky v citronové omáčce
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
- 100 g Rýže loupaná
- 30 g Máslo čerstvé
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 16 g
- Sodík 231 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 209.2 mg
- Draslík 549.6 mg
- Vláknina 2521.2 mg
- Vitamín A 2521.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mleté maso smícháme s rýží, přidáme oloupanou, jemně nasekanou cibuli, 1 vejce, sůl a pepř. Ze směsi tvarujeme kuličky o velikosti ořechu.
-
2
Do kastrolu vlijeme 750 ml vody, přidáme máslo, 1/2 lžičky soli a uvedeme do varu. Vložíme masové kuličky a vaříme pod bodem varu asi 20 minut.
-
3
Zbylá vejce rozšleháme s citronovou šťávou a 2 lžícemi vody, ve které se vařily kuličky.
-
4
Kastrol s kuličkami odstavíme z plotny a do vody, která se už nevaří, vmícháme vejce s citronovou šťávou.
-
5
Před podáváním posypeme pokrm paprikou a nasekanou petrželkou.