Skořicové vdolečky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Droždí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.29 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 521 kcal
  • Sacharidy 90 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 350 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 326.4 mg
  • Vláknina 8243.6 mg
  • Vitamín A 8243.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s droždím a solí. Přidáme 125 ml vlažného mléka, změklé máslo, skořici, citronovou kůru, vanilkový cukr a elektrickým hnětačem vypracujeme těsto, které se nebude lepit na mísu. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout asi 30 minut.

  • 2

    Těsto prohněteme a pomoučenýma rukama vytvarujeme 20 kuliček. Každou zmáčkneme a uprostřed propíchneme vařečkou otvor. Necháme ještě 10 minut kynout.

  • 3

    Vdolečky smažíme v dostatečném množství oleje 8 - 10 minut do zlatova, vyjmeme a necháme na ubrousku okapat.

  • 4

    Po vychladnutí můžeme vdolečky pocukrovat moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu