Mátová omáčka s kozím sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr kozí
  • 125 g Tvaroh jemný
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 286 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 383 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 51.1 mg
  • Draslík 120.9 mg
  • Vláknina 144.4 mg
  • Vitamín A 144.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sýr (240 g) rozmělníme a dohladka rozetřeme s tvarohem, smetanou, citronovou šťávou a olivovým olejem. Přimícháme prolisovaný česnek a najemno nasekanou mátu.

  • 2

    Omáčku nakonec podle chuti osolíme a opepříme. Ozdobíme na kousky nakrájeným kozím sýrem a lístky máty.

Komentáře k receptu