Hráškové rizoto s parmezánem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 250 g Mrkev kořen
  • 200 g Rýže loupaná
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Meduňka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 157 g
  • Sodík 869 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 543 mg
  • Vláknina 14954.8 mg
  • Vitamín A 14954.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nasekanou šalotku a česnek. Přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou mrkev, hrášek a vše krátce osmahneme.

  • 2

    Potom vmícháme propláchnutou rýži, zalijeme vínem a zvolna přiléváme ohřátý vývar. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a ozdobíme lístky meduňky.

Komentáře k receptu